Vepřové kostky s kysaným zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
1 stroužek česnek
sůl
vývar
2 ks cibule
3 lžíce sádlo
1 ks bobkový list
1 ks brambora
600 g vepřová plec
1/2 lžičky drcený kmín
60 g uzená slanina
mletý černý pepř
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kysané zelí necháme okapat a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Syrovou velkou bramboru oloupeme a jemně nastrouháme

  2. Na sádle krátce osmahneme slaninu a vmícháme nakrájenou cibuli s česnekem. Vše opečeme dorůžova a poté vmícháme kousky masa, které osolíme, opepříme a necháme za stálého míchání "zatáhnout". Jakmile maso změní barvu a pustí šťávu, přilijeme malé množství vývaru nebo vody a při nižší teplotě dusíme do poloměkka

  3. K poloměkkému masu přidáme kysané zelí, bobkový list a kmín, opět podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme ještě asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec maso se zelím za stálého míchání zahustíme nastrouhaným bramborem, krátce povaříme a pokrm podle potřeby dosolíme a případně přisladíme cukrem

  4. Vepřové kostky s kysaným zelím rozdělíme na porce a podáváme s bramborovým nebo chlupatým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!