Lahodná vepřová krkovička na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová krkovice
podle chuti
česnek
sůl
med
grilovací koření
1 lžička sójová omáčka
podle potřeby
olej
6 porcí brambory
na ozdobu
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici si očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Maso nakrájíme, aby se nám při pečení nezkroutilo.

  2. Do mísy přidáme olej, grilovací koření, sladkou papriku, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a med. Vše dobře promícháme, plátky masa vložíme do marinády a necháme odležet v lednici do druhého dne.

  3. Naložené maso orestujeme na pánvi nebo upečeme na grilu

  4. Na přílohu oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě. Potom slijeme vodu a brambory vložíme do pekáče, pokapeme olejem a dáme do trouby upéct dozlatova.

  5. Lahodnou vepřovou krkovičku na medu servírujeme s upečenými brambory a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!