Lahodné smažené šunkové „Beignet" recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1 žloutek
1 bílek
pepř
špetka soli
160 ml světlé pivo
1 lžíce rozpuštěné máslo
110 ml přesátá mouka
170 ml drobné kostičky nakrájené šunky
1 lžíce posekaná petrželka
Worchesterová omáčka
olej na smažení Ceres soft
1 ks citrón (na podávání)

Postup přípravy receptu

  1. V míse našleháme žloutek s máslem. Pomalu zašleháváme mouku se solí. Přidáme pivo, otevřené hodinu dopředu a zamícháme ho dovnitř bez šlehání. Směs necháme stát 1 hodinu, až nakyne.

  2. Lehce dovnitř vložíme sníh našlehaný do pevna. Přidáme šunku, petrželku, Worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Po lžících vkládáme směs do rozehřátého tuku Ceres soft a smažíme koblížky dozlatova. Osušíme je na ubrousku.

  3. Beignet podáváme horké s petrželkou a 1/4 citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!