Lahodné smažené šunkové „Beignet" recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl petrželka 1 žloutek 1 bílek pepř špetka soli 160 ml světlé pivo 1 lžíce rozpuštěné máslo 110 ml přesátá mouka 170 ml drobné kostičky nakrájené šunky 1 lžíce posekaná petrželka Worchesterová omáčka olej na smažení Ceres soft 1 ks citrón (na podávání)
Postup Lahodné smažené šunkové „Beignet" recept
Postup přípravy receptu
-
V míse našleháme žloutek s máslem. Pomalu zašleháváme mouku se solí. Přidáme pivo, otevřené hodinu dopředu a zamícháme ho dovnitř bez šlehání. Směs necháme stát 1 hodinu, až nakyne.
Lehce dovnitř vložíme sníh našlehaný do pevna. Přidáme šunku, petrželku, Worcesterovou omáčku, sůl a pepř. Po lžících vkládáme směs do rozehřátého tuku Ceres soft a smažíme koblížky dozlatova. Osušíme je na ubrousku.
Beignet podáváme horké s petrželkou a 1/4 citronu.