Lahodný velikonoční beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce olej
4 ks vejce
4 lžíce voda
50 g čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
120 g cukr krupice
100 g ořechy
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
50 g rozinky naložené v rumu
kandované nebo sušené ovoce
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukry do pěny a po lžících přidáváme olej a vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, ořechy, rozinky namočené v rumu, ovoce a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po vytažení z trouby a vyklopení z formy necháme beránka zchladnout.

  3. Lahodného velikonočního beránka nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou a dozdobíme například ořechy a sušeným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!