Langoše s česnekem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky cukr
10 stroužků česnek
1 špetka sůl
4 dl mléko
20 g kvasnice
0 kg hladká mouka
10 dkg strouhaný sýr
1 ks tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, kvasnic, cukru a soli uděláme kvásek, necháme v teple vykynout a pak ho vlijeme do mísy s moukou. Vymícháme těsto, až se nelepí na mísu a tvoří bublinky. Trochu posypeme moukou a necháme kynout v teple asi 45 minut.

  2. Po vykynutí z těsta tvoříme bochánky, které pak rukama vytahujeme do placek a ihned vkládáme do pánve s rozpáleným olejem.

  3. Po upečení potíráme langoše prolisovaným česnekem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!