Langoše za babku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 14 stroužků česnek 2 lžíce olej 0,5 l olej sůl 2 ks rajče 310 g kečup 25 dkg eidam 50 dkg hladká mouka vlažná voda 1 balíček sušené droždí 14 plátků šunkový salám
Postup Langoše za babku
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si dáme mouku špetku soli, zamícháme a přidáme sušené droždí. Přidáme vlažnou vodu podle potřeby, olej a vypracujeme těsto. Těsto dáme vykynout
Než nám vykyne, připravíme kečup, který smícháme s najemno nastrouhaným česnekem. Nastrouháme si sýr, nakrájíme rajčata a připravíme salám
Zatím nám těsto vykynulo. Těsto rozdělíme na 14 dílků, uděláme placičky a necháme chvilku zase kynout. Dáme si na plotnu vyšší pánev s asi 0,5 litru oleje a zapneme. Jakmile máme olej rozpálený, můžeme začít smažit. Po usmažení se dají langoše na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej
Langoše za babku potřeme směsí kečupu a česneku, posypeme sýrem a na dozdobení dáme plátek salámu a rajče. Langoše za babku ihned podáváme. Vegetariáni vynechají salám.