Langoše za babku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

14 stroužků česnek
2 lžíce olej
0,5 l olej
sůl
2 ks rajče
310 g kečup
25 dkg eidam
50 dkg hladká mouka
vlažná voda
1 balíček sušené droždí
14 plátků šunkový salám

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme mouku špetku soli, zamícháme a přidáme sušené droždí. Přidáme vlažnou vodu podle potřeby, olej a vypracujeme těsto. Těsto dáme vykynout

  2. Než nám vykyne, připravíme kečup, který smícháme s najemno nastrouhaným česnekem. Nastrouháme si sýr, nakrájíme rajčata a připravíme salám

  3. Zatím nám těsto vykynulo. Těsto rozdělíme na 14 dílků, uděláme placičky a necháme chvilku zase kynout. Dáme si na plotnu vyšší pánev s asi 0,5 litru oleje a zapneme. Jakmile máme olej rozpálený, můžeme začít smažit. Po usmažení se dají langoše na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej

  4. Langoše za babku potřeme směsí kečupu a česneku, posypeme sýrem a na dozdobení dáme plátek salámu a rajče. Langoše za babku ihned podáváme. Vegetariáni vynechají salám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!