Pikantní špíz na tmavém pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 60 g slanina 1 lžička sůl 2 větvičky rozmarýn 8 lístků šalvěj 2 lžičky olivový olej 200 g kuřecí prsa 1 lžička citronová kůra 1 ks citronová šťáva 400 g vepřové maso 330 ml tmavé pivo 4 ks barevná paprika
Postup Pikantní špíz na tmavém pivu
Postup přípravy receptu
-
Veškeré maso nakrájíme na stejné kostky. Špek nakrájíme na slabé plátky. Očištěné papriky nakrájíme na plátky velikosti masa i špeku
Na odmočené špejle ve vodě (případně potřené olejem) napichujeme střídavě připravené suroviny
Na marinádu si připravíme nízkou nádobu, do kterého se vejdou celé špízy
Oprané bylinky nasekáme nadrobno. Citronovou kůru, šťávu, olivový olej, pivo i s bylinkami promícháme a vlijeme ke špízům. Naložené špízy během marinování občas obracíme. Masové špízy necháme marinovat nejlépe přes noc
Špízy i s marinádou na druhý den vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme dozlatova
Pikantní špíz na tmavém pivu podáváme s bramborem nebo krajícem čerstvého pečiva.