Pikantní špíz na tmavém pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g slanina
1 lžička sůl
2 větvičky rozmarýn
8 lístků šalvěj
2 lžičky olivový olej
200 g kuřecí prsa
1 lžička citronová kůra
1 ks citronová šťáva
400 g vepřové maso
330 ml tmavé pivo
4 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré maso nakrájíme na stejné kostky. Špek nakrájíme na slabé plátky. Očištěné papriky nakrájíme na plátky velikosti masa i špeku

  2. Na odmočené špejle ve vodě (případně potřené olejem) napichujeme střídavě připravené suroviny

  3. Na marinádu si připravíme nízkou nádobu, do kterého se vejdou celé špízy

  4. Oprané bylinky nasekáme nadrobno. Citronovou kůru, šťávu, olivový olej, pivo i s bylinkami promícháme a vlijeme ke špízům. Naložené špízy během marinování občas obracíme. Masové špízy necháme marinovat nejlépe přes noc

  5. Špízy i s marinádou na druhý den vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme dozlatova

  6. Pikantní špíz na tmavém pivu podáváme s bramborem nebo krajícem čerstvého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!