Lečo bez vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks paprika
1 ks cibule
4 ks rajče
20 dkg měkký salám
podle potřeby
olej
hladká mouka
voda na podlití
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Měkký salám nakrájíme na kousky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata také nakrájíme na kostičky. Rajčata doporučuji bez slupky. Rajčatovou slupku odstraníme tak, že rajčata nařízneme a spaříme pod horkou vodou, slupku lze pak krásně stáhnout. Česnek oloupeme a rozmačkáme.

  2. Cibuli dáme do hrnce, ve kterém rozehřejeme malé množství oleje. Cibuli zpěníme, pak přidáme nakrájený salám a mírně ho osmažíme. Dochutíme solí a mletým černým pepřem. Dále přidáme na kostičky nakrájené papriky a rajčata. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek a směs dusíme asi 30 minut. Zelenina pustí vodu, ale pokud se vyvaří, tak podlijeme, ale ne moc, protože zelenina nesmí plavat. Jakmile je zelenina měkká, tak jen lečo zaprášíme moukou a podáváme.

  3. Lečo bez vajec podáváme s přílohou podle chuti, výborné je například s vařenými brambory a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!