Lehká jogurtová tatarka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1-2 stroužky česnek
1 díl zakysaná smetana
3 díly bílý jogurt
1-2 ks sterilovaná okurka
podle chuti
sůl
bylinky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílý jogurt smícháme s trochou zakysané smetany v poměru 3:1. Smetana nemusí nutně být, ale omáčka je potom chutnější.

  2. Přidáme na jemno nastrouhané sterilované okurky, možno i s troškou nálevu. Dále přidáme rozmačkané stroužky česneku, sůl, pepř a bylinky podle chuti (bazalka, listy z naklíčené pohanky apod.). Cukr nepřidávám, ale samozřejmě je to možné. Necháme aspoň půl hodiny v chladu odležet.

  3. Lehká jogurtová tatarka je vhodná všude místo klasické tatarské omáčky, která je těžká a zbytečně kalorická.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!