Lehká pomazánka z tuňáka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 50 g strouhaný parmazán mletý pepř 100 ml bílý jogurt vejce natvrdo 1 lžíce usekaná pažitka čerstvá červená paprika 250 g syrovátkový sýr ricotta 160 g tuňák ve vlastní šťávě (kousky)
Postup Lehká pomazánka z tuňáka
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Tuňáka necháme okapat
V míse promícháme oba sýry s česnekem a bylinkami. Odlehčíme jogurtem a nakonec vmícháme kousky tuňáka. Osolíme a opepříme
Pomazánkou potíráme plátky chleba, zdobíme vejcem a paprikou. Tuňáková pomazánka však výborně chutná i na opečeném toastovém chlebu.