Lehké skořicové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
30 g máslo
20 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřící prášek do pečiva
4 lžíce dětská krupička
3 kelímky polotučný tvaroh
na potření
2 lžíce cukr moučka
3 kelímky zakysaná smetana
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
na ozdobu
2 balíčky skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cukry, celá vejce a máslo vyšleháme do hladké konzistence. Postupně přidáváme po jednom tvarohy, potom přisypeme dětskou krupičku a prášek do pečiva. Vše společně šleháme na nejvyšší otáčky asi 2 minuty.

  2. Vzniklé těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  3. Těsto dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 35 - 45 minut. Průběžně zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, tak můžeme vytáhnout.

  4. Zakysané smetany vyšleháme společně s cukrem moučka a nalijeme na úplně vychladlý korpus. Na závěr posypeme skořicovým cukrem podle chuti a skořicové řezy dáme vychladit do lednice.

  5. Lehké skořicové řezy podáváme s šálkem dobré kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!