Lehký cheesecake do skleničky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 1 ks vejce 50 g cukr krystal 2 lžíce zakysaná smetana 0 ks vanilkový lusk 200 g sýr lučina těsto 25 g máslo 1 balení polomáčené Racio chlebíčky na potření 1 lžička cukr moučka zakysaná smetana na ozdobu ovoce
Postup Lehký cheesecake do skleničky recept
Postup přípravy receptu
-
Polomáčené chlebíčky Racio nejprve rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání, potom přidáme změklé máslo a promícháme. Připravenou směs vtlačíme na dno širokých sklenic, které jsou vhodné k zapékání.
Vejce vyšleháme s cukrem krystal, přidáme krémový sýr, polovinu vydlabaného vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Vše společně promícháme a směs nalijeme na drcené chlebíčky do skleniček.
Následně lehký cheesecake pečeme ve vodní lázni při teplotě 160 °C. Sklenice musí být ponořené jen do jedné třetiny. Po 10 minutách snížíme teplotu a pečeme dalších 30 minut na teplotu 110 °C.
Po dopečení a zchladnutí dáme dezert na 3 hodiny do lednice. Na závěr jen zalijeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem moučka a zdobíme čerstvým ovocem.
Lehký cheesecake do skleničky podáváme jako jedinečnou sladkost k různým příležitostem.