Lehký cheesecake do skleničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 ks vejce
50 g cukr krystal
2 lžíce zakysaná smetana
0 ks vanilkový lusk
200 g sýr lučina
těsto
25 g máslo
1 balení polomáčené Racio chlebíčky
na potření
1 lžička cukr moučka
zakysaná smetana
na ozdobu
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Polomáčené chlebíčky Racio nejprve rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání, potom přidáme změklé máslo a promícháme. Připravenou směs vtlačíme na dno širokých sklenic, které jsou vhodné k zapékání.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem krystal, přidáme krémový sýr, polovinu vydlabaného vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Vše společně promícháme a směs nalijeme na drcené chlebíčky do skleniček.

  3. Následně lehký cheesecake pečeme ve vodní lázni při teplotě 160 °C. Sklenice musí být ponořené jen do jedné třetiny. Po 10 minutách snížíme teplotu a pečeme dalších 30 minut na teplotu 110 °C.

  4. Po dopečení a zchladnutí dáme dezert na 3 hodiny do lednice. Na závěr jen zalijeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem moučka a zdobíme čerstvým ovocem.

  5. Lehký cheesecake do skleničky podáváme jako jedinečnou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!