Lehký koláč z jahod recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 miska jahody
těsto
4 ks vejce
70 g máslo
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ovoce očistíme a nakrájíme na plátky. Místo jahod můžeme použít borůvky nebo jiné ovoce. Vyšší plech vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 170 °C. Máslo rozehřejeme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme cukry, mouku, máslo, žloutky a vše smícháme dohromady. Těsto nalijeme na připravený plech a poklademe jahodami nebo jiným vybraným ovocem. Lehký koláč z jahod vložíme do trouby a upečeme.

  3. Upečený lehký koláč z jahod necháme trochu vychladit, nakrájíme a lehce ocukrujeme nebo ozdobíme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!