Lehký nálev na okurky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

16 dkg sůl
1,25 l ocet
cibule
3,5 l voda
kopr
mrkev
1 ks hřebíček
30 dkg cukr krystal
1 ks bobkový list
7 ks celý pepř
50 ks cukerin
2 ks celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do nejméně 5 litrového hrnce nalijeme 3,5 litru vody, 1,25 litru octa, nasypeme 16 dkg soli, 30 dkg cukru a 50 cukerinů. Promícháme a necháme svařit. Před nalitím do sklenic necháme zchladnout

  2. Do asi 2,5 litrových sklenic dáme kopr, křen, mrkev, kousek cibule a okurky

  3. Z koření: 7 pepřů celých, 2 nové koření, 1 hřebíček a bobkový list. Okurky zalijeme zchladlým lákem asi 2 cm od vrchu sklenice. Sklenici uzavřeme a zavařujeme asi 10 minut v hrnci s pár centimetry vody. Po zavaření sklenice vyndáme z hrnce a překlopíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

  4. S tímto lehkým nálevem jsou okurky opravdu vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!