Levná houbová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce 500 - 700 ml mléko 750 ml voda 1 lžíce hladká mouka drcený kmín 1 miska krájené houby
Postup Levná houbová polévka
Postup přípravy receptu
-
Houby zalijeme studenou vodou, přidáme špetku kmínu, sůl a vaříme alespoň 15 minut nebo do změknutí hub. Pokud máme houby zmrazené, tak je před vařením nerozmrazujeme
V trošce mléka rozkvedláme důkladně hladkou mouku tak, aby nezůstaly žmolky. Dolijeme zbytkem mléka, ještě znovu promícháme a přilijeme do vody s uvařenými houbami. Za stálého míchání přivedeme houbovou polévku k varu a asi 2 minuty povaříme. Do hrnce s vroucí houbovou polévkou rozklepneme vajíčko a na mírném ohni ještě mícháme, až se bílek a žloutek v polévce srazí
Nenechte se odradit tím, že je levná houbová polévka z málo ingrediencí. Výrazná houbová vůně a chuť jsou její předností. Podávat jí můžeme s chlebem
Pozn.: Mléka a mouky můžete do polévky dát i více, pak polévka bude světlejší.Množství mléka záleží i na velikosti misky s houbami (čím více hub,tím tmavší houbový vývar). Moc tmavá by polévka ale být neměla.