Levná svíčková recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 60 g máslo ocet 50 g cibule 50 g celer 40 g mrkev 40 g petržel 1,5 lístky bobkový list 4 kuličky nové koření 50 g hladká mouka 3/4 l masový vývar 500 g mleté maso mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření 5 kuliček celý černý pepř 2 lžičky koření do mletých mas
Postup Levná svíčková
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu oloupeme, očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Mleté maso osolíme, opepříme, okořeníme, vytvarujeme do válečku
V pekáči rozpustíme máslo, vsypeme zeleninu, okořeníme, navrch položíme maso a dáme péci do trouby. Pečeme tak dlouho, dokud zelenina neztmavne. Maso vyndáme, uchováme teplé, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme
Nakonec podle chuti osladíme, okyselíme octem, popřípadě dosolíme
Podáváme s houskovým knedlíkem a plátky upečeného masa.