Levná pohanková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
10 dkg celer
1 l voda
10 dkg mrkev
10 dkg petržel
10 dkg žampiony
10 dkg pohanka
1 lžička sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Kdo má rád žampiony, může přidat nakrájené čerstvé. Kdo má rád hodně zeleniny, nic nezkazí když přidá i pórek nebo balíček mražené zeleniny

  2. Pohanku na másle osmažíme. Zalijeme ji vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, masox a vaříme asi 15 minut. Pak polévku vypneme.

  3. Do pohankové polévky přidáme najemno nakrájenou petrželku nebo pažitku.

  4. Levnou pohankovou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!