Levné langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 lžiček cukr
0 lžiček sůl
400 ml mléko
42 g droždí
500 g hladká mouka
podle chuti
česnek
kečup
sýr
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Hladkou mouku prosejeme do mísy a osolíme. Přidáme kvásek a vařečkou pečlivým hnětením vypracujeme těsto.

  2. Hotové těsto necháme alespoň 30 minut kynout v teple pod utěrkou. Poté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 2 cm silný plát, sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka a ty necháme ještě 10 minut kynout.

  3. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

  4. Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku. Langoše doplňujeme vybranými surovinami podle chuti - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

  5. Levné langoše ještě teplé podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!