Levné sójové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 hrnky voda 1 hrnek rýže 1 hrnek mražená zelenina s kukuřicí 2 hrstě sója podle potřeby olej podle chuti sůl 2 lžičky kari mletý černý pepř
Postup Levné sójové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na vrstvě oleje. Přisypeme kari, a lehce ho osmahneme, aby se rozvinula jeho chuť. Množství záleží na osobních preferencích, podle mého názoru však není kari nikdy dost. Přidáme rýži a chvíli restujeme. Přidáme zeleninu a dvě menší hrstičky sójových kostek a vše promícháme.
Směs zalijeme vodou, přidáme masox, promícháme a necháme vařit. Masox samozřejmě můžeme vynechat, pokud nejíme maso, pro masožravce je to však alespoň slabá útěcha za pořádný kousek masa. Můžeme lehce osolit, ale opatrně, masox je sám o sobě dost slaný. Množství vody výrazně ovlivní konzistenci rizota - čím více vody, tím je rizoto měkčí. Pozor, trochu vody nasákne i sója, takže vody přidáme o trochu málo víc než u běžného rizota.
Až se vyvaří téměř všechna voda, můžeme přejít k dochucování. Rizoto podle chuti osolíme, opepříme a levné sójové rizoto můžeme podávat.
Na talíři můžeme podle libosti ještě dochutit kečupem. Ideální přílohou k rizotu je kyselá okurka nebo naložená červená řepa. Recept je pro 2 - 3 osoby.