Likérový pohár recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 250 ml podmáslí 1 - 2 lžíce cukr moučka 4 lžičky likér 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce pomerančová šťáva 6 g červená želatina 4 lístky citronová meduňka
Postup Likérový pohár
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do studené vody. Pokud nemáme červenou želatinu, můžeme místo vody použít sirup. Podmáslí ochutíme pomerančovou šťávou a vanilkovým i moučkovým cukrem
Želatinu vymačkáme, ohřejeme, necháme rozpustit a přimícháme 50ml podmáslí. Potom želatinu vlijeme do zbylého podmáslí a dobře rozšleháme
Dezert rozdělíme do sklenic a vložíme ho do chladničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout
Likérový pohár před podáváním "pokapeme" likérem (vaječný, karamelový, pomerančový, smetanový či banánový - podle chuti) a můžeme ozdobit lístečkem meduňky.