Likérový věnec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
130 g solamyl
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
130 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 balíček bílá čokoládová poleva
mouka na vysypání
100 g kandované třešně
kandované třešně
250 ml jemný vanilkový likér

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé pěny. Do pěny za stálého míchání vlijeme olej i jemný vanilkový likér. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem, nakonec vmícháme kandované třešně

  2. Formu (bábovkovou, dortovou - věnec) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch uhladíme. Likérový věnec pečeme asi 45 minut na 175 °C v předehřáté troubě

  3. Upečený likérový věnec necháme ve formě částečně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme

  4. Bílou polevu ohřejeme podle návodu a studený likérový věnec postříkáme. Podle příležitosti můžeme ještě povrch dozdobit přepůlenými kandovanými třešněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!