Likérový věnec recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 130 g solamyl 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 130 g hladká mouka tuk na vymazání 1 balíček bílá čokoládová poleva mouka na vysypání 100 g kandované třešně kandované třešně 250 ml jemný vanilkový likér
Postup Likérový věnec
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé pěny. Do pěny za stálého míchání vlijeme olej i jemný vanilkový likér. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem, nakonec vmícháme kandované třešně
Formu (bábovkovou, dortovou - věnec) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch uhladíme. Likérový věnec pečeme asi 45 minut na 175 °C v předehřáté troubě
Upečený likérový věnec necháme ve formě částečně vychladnout a pak jej opatrně vyklopíme
Bílou polevu ohřejeme podle návodu a studený likérový věnec postříkáme. Podle příležitosti můžeme ještě povrch dozdobit přepůlenými kandovanými třešněmi.