Salát s tuňákem, vejci a černými olivami recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 2 ks avokádo 1 lžíce med 80 g rukola 3 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 160 g tuňák v olivovém oleji 1 ks ledový salát 1 lžíce dijonská hořčice 1 ks červená cibule 1 větvička cherry rajčata čerstvě mletý pepř černé olivy bez pecek
Postup Salát s tuňákem, vejci a černými olivami
Postup přípravy receptu
-
Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky. Pak omyjeme a osušíme rukolu a pokud je potřeba, také nakrájíme na kousky o velikosti sousta
Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou. Tuňáka necháme okapat a zatím připravíme zálivku
Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou
Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.