Salát s tuňákem, vejci a černými olivami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 ks avokádo
1 lžíce med
80 g rukola
3 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
160 g tuňák v olivovém oleji
1 ks ledový salát
1 lžíce dijonská hořčice
1 ks červená cibule
1 větvička cherry rajčata
čerstvě mletý pepř
černé olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Omytý salát osušíme v čisté utěrce a natrháme ho nebo nakrájíme na menší kousky. Pak omyjeme a osušíme rukolu a pokud je potřeba, také nakrájíme na kousky o velikosti sousta

  2. Avokáda podélně rozřízneme, nožem zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na dílky a prozatím odložíme stranou. Tuňáka necháme okapat a zatím připravíme zálivku

  3. Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Všechnu zeleninu zlehka promícháme a zakápneme připravenou zálivkou

  4. Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci, tuňákem a pokrájenými olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!