Lilky plněné po makedonsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 4 stroužky česnek sůl tuk 600 g rajče 1 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř 2 ks větší lilek
Postup Lilky plněné po makedonsku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme rajčata, která musíme oloupat. Uděláme to tak, že je nařízneme do kříže, na několik vteřin ponoříme do vařící vody a následně zchladíme. Oloupaná rajčata rozkrojíme, zbavíme semen a rozmačkáme. Přidáme sůl a pepř, podle chuti osladíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.
Dva větší lilky propláchneme studenou vodou, podélně rozkrojíme, vydlabeme a naplníme rajčatovou směsí.
Pekáček vymastíme, narovnáme do něj plněné lilky a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut. Během pečení dle potřeby podléváme horkou vodou.
Hotové plněné lilky podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.