Pikantní grilované lilky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
petrželka
3 ks lilek
20 ks chilli paprička
200 ml olivový olej
200 ml vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Větší lilky dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme příčně na plátky asi 0,5 cm. Osolíme a necháme odpočinout asi 30 minut. Pak je osušíme papírovou utěrkou a grilujeme po obou stranách

  2. Lilky necháme vychladnout a připravíme si nálev. V míse dobře promícháme olej a ocet. Česnek nakrájíme na plátky a petržel na větší kousky. Do nádoby, nejlépe skleněné, dáme jednu vrstvu grilovaného lilku, posypeme česnekem, petrželkou, papričkou a zalijeme nálevem. Pokračujeme, až zpracujeme všechny suroviny. Nakonec zalijeme vše olivovým olejem. Dbáme na to, aby lilek byl vždy ponořen v nálevu. Pikantní grilované lilky v nádobě uzavřeme a necháme 24 hodin v chladničce uležet

  3. Pikantní grilované lilky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!