Plněné lilky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl bazalka 600 g lilek 300 g mozzarella 80 g parmazán olivový olej mletý černý pepř 200 g cherry rajče
Postup Plněné lilky
Postup přípravy receptu
-
Lilky omyjeme a škrabkou oloupeme tak, aby nám na nich vznikly střídající se bílé a fialové pruhy. Lilky pak nakrájíme na špalíčky o šířce asi 3 centimetry a vydlabeme je tak, abychom měli mističky. Vnitřky mističek osolíme, vytřeme olivovým olejem a skládáme na plech. Troubu vyhřejeme na 200 °C a lilky v ní pečeme asi 15 minut
Parmazán nastrouháme a mozzarellu nakrájíme na kousky. Rajčata překrájíme na půlky, případně na čtvrtiny. Sýry a rajčata vložíme do mísy. Bazalku omyjeme, osušíme a lístečky obereme. Také je přidáme do mísy k sýrům, vše smícháme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme
Předpečené lilky naplníme sýrem s rajčaty a bazalkou a znovu dáme zapéct na 5 - 7 minut
Podáváme teplé
Foto:Profimedia.cz