Pstruh se zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 lžic máslo
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1/2 ks citron
2 ks petržel
bílý pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks menší celer
koření na ryby
2 ks větší mrkev
2,5 dl bílé polosladké víno
4 porce čerstvý pstruh

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, celer nakrájíme na kostičky, petržel na nudličky. Na hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme asi 2 lžíce másla a zeleninu zprudka osmahneme. Zeleninu osolíme, opepříme a můžeme přisypat koření na ryby. Zalijeme vínem a necháme podusit asi 10 minut. Poté přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu. Promícháme a chvíli povaříme. Tímto je omáčka hotová, jen ji v konečné fázi dochutíme čerstvou citronovou šťávou a dodáme ji tím trochu kyselosti

  2. Pstruhy osolíme a opepříme bílým pepřem po obou stranách. Na rozehřátém másle za občasného obracení pstruhy osmahneme, až nám maso zbělá

  3. Pstruhy rozdělíme na talíře, obložíme zeleninovou omáčkou a podáváme. Pokud nám vadí celá ryba, maso před podáváním obereme od kosti a podáváme jen jednotlivé kousky rybího masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!