Pstruh se zeleninovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 lžic máslo 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1/2 ks citron 2 ks petržel bílý pepř 1 kelímek smetana ke šlehání 1 ks menší celer koření na ryby 2 ks větší mrkev 2,5 dl bílé polosladké víno 4 porce čerstvý pstruh
Postup Pstruh se zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, celer nakrájíme na kostičky, petržel na nudličky. Na hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme asi 2 lžíce másla a zeleninu zprudka osmahneme. Zeleninu osolíme, opepříme a můžeme přisypat koření na ryby. Zalijeme vínem a necháme podusit asi 10 minut. Poté přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu. Promícháme a chvíli povaříme. Tímto je omáčka hotová, jen ji v konečné fázi dochutíme čerstvou citronovou šťávou a dodáme ji tím trochu kyselosti
Pstruhy osolíme a opepříme bílým pepřem po obou stranách. Na rozehřátém másle za občasného obracení pstruhy osmahneme, až nám maso zbělá
Pstruhy rozdělíme na talíře, obložíme zeleninovou omáčkou a podáváme. Pokud nám vadí celá ryba, maso před podáváním obereme od kosti a podáváme jen jednotlivé kousky rybího masa.