Lilky plněné žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks lilek
200 g žampiony
bobkový list
zeleninový vývar
mletý černý pepř
nádivka
1 stroužek česnek
30 g máslo
1 ks cibule
250 g rajče

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu a osolíme. Lilky podélně rozpůlíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Dužninu z uvařených lilků vydlabeme a jemně nasekáme.

  2. Rajčata spaříme vařící vodou, aby šla lépe oloupat. Ostrým nožem spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a dužninu nadrobno nasekáme.

  3. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme a společně s cibulí dorůžova osmažíme. Žampiony nakrájíme na plátky a vmícháme k cibulce a česneku. Krátce podusíme, přidáme rajčata, pepř, sůl a následně dusíme dokud se zelenina neodpaří.

  4. Do směsi nakonec vmícháme dužninu z lilků a směsí naplníme vydlabané půlky lilků. Vymastíme kastrol, vyložíme jej plátky mrkve, cibule a bobkovými listy.

  5. Do takto vyloženého a připraveného kastrolu vložíme naplněné lilky, podlijeme vývarem a zapečeme v předehřáté troubě.

  6. Zlatavé lilky plněné žampiony ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!