Limetková srdíčka recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 200 g máslo 50 g máslo 1 ks limetka 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 200 g bílá čokoláda 200 ml smetana ke šlehání limetková kůra
Postup Limetková srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, přidáme vanilkový cukr, nebo vyškrábneme vanilkový lusk a přidáme dvě lžíce cukru
Na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo, promícháme ho s moukou a rychle zaděláme těsto, které necháme v chladu uležet nejméně 30 minut
Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Těsto postupně rozválíme na tenký plát (dobře se to dělá pomocí dvou mikrotenových sáčků) a vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary. Na pečícím papíru pečeme asi 4 minuty
Šlehačku dáme do rendlíku spolu s rozlámanou čokoládou a zahříváme za stálého míchání, až se čokoláda hladce rozpustí. Přidáme máslo, čtvrtinu limetkové kůry a postupně po kapkách přidáváme i limetkovou šťávu (1 lžička). Krém necháme vychladnout
Polovinu upečených srdíček po vychladnutí potíráme krémem a sypeme zbylou kůrou. Zbytek krému můžete ještě trochu našlehat ručním šlehačem. Pomocí cukrářské zdobičky či mikrotenového sáčku s ustřiženým růžkem nanášíme na druhou polovinu srdíček, přiklopíme a vychladíme
Limetková srdíčka plníme až těsně před svátky, nebo je vakuově balené uchováváme v mrazáku. Z této dávky je asi 60 - 65 kousků limetkových srdíček.