Limetková srdíčka recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
200 g máslo
50 g máslo
1 ks limetka
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
200 g bílá čokoláda
200 ml smetana ke šlehání
limetková kůra

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, přidáme vanilkový cukr, nebo vyškrábneme vanilkový lusk a přidáme dvě lžíce cukru

  2. Na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo, promícháme ho s moukou a rychle zaděláme těsto, které necháme v chladu uležet nejméně 30 minut

  3. Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Těsto postupně rozválíme na tenký plát (dobře se to dělá pomocí dvou mikrotenových sáčků) a vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary. Na pečícím papíru pečeme asi 4 minuty

  4. Šlehačku dáme do rendlíku spolu s rozlámanou čokoládou a zahříváme za stálého míchání, až se čokoláda hladce rozpustí. Přidáme máslo, čtvrtinu limetkové kůry a postupně po kapkách přidáváme i limetkovou šťávu (1 lžička). Krém necháme vychladnout

  5. Polovinu upečených srdíček po vychladnutí potíráme krémem a sypeme zbylou kůrou. Zbytek krému můžete ještě trochu našlehat ručním šlehačem. Pomocí cukrářské zdobičky či mikrotenového sáčku s ustřiženým růžkem nanášíme na druhou polovinu srdíček, přiklopíme a vychladíme

  6. Limetková srdíčka plníme až těsně před svátky, nebo je vakuově balené uchováváme v mrazáku. Z této dávky je asi 60 - 65 kousků limetkových srdíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!