Linecký pěnový koláč s třešněmi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 3 ks vejce 100 g máslo 1 lžička prášek do pečiva 50 g mandle 100 g cukr moučka 200 g třešně 150 g hladká mouka 50 g bramborový škrob na ozdobu cukr moučka
Postup Linecký pěnový koláč s třešněmi recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky našleháme s cukrem do jemné pěny. Přidáme nastrouhané máslo, prosetou mouku s práškem do pečiva. Z těsta vytvoříme kouli, přikryjeme transparentní fólii a dáme na 30 minut do lednice.
Třešně umyjeme, vypeckujeme, ale snažíme se je nerozpůlit.
Těsto vyválíme na kulatý vymazaný plech a přidáme třešně.
Z bílků našleháme se špetkou soli sníh, přidáme mandle a moučkový cukr. Vmícháme opatrně. Sněhem pokryjeme třešně a vložíme do vyhřáté trouby. Koláč pečeme na 180 °C na cca 20 minut.
Linecký pěnový koláč s třešněmi necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem těsně před podáváním.