Lívance z podmáslí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
1 špetka sůl
2 ks vejce
0.5 l podmáslí
4 dkg cukr krupice
30 dkg hladká mouka
na potření
marmeláda
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si tyto suroviny - podmáslí, hladkou mouku, vejce, cukr a sůl. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.

  2. V půl litru podmáslí rozšleháme 2 vejce. Vsypeme 30 dkg hladké mouky. Přidáme 4 dkg cukru a špetku soli. Vše rozšleháme. Z těsta smažíme na rozehřáté vymaštěné pánvi lívance. Každý lívanec pečeme podle potřeby 5 - 7 minut.

  3. Hotové lívance z podmáslí potřeme marmeládou a můžeme se do nich pustit.

  4. Chcete vyzkoušet lívance trochu jinak? Klikněte zde.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!