Lívance z podmáslí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těstíčko 1 špetka sůl 2 ks vejce 0.5 l podmáslí 4 dkg cukr krupice 30 dkg hladká mouka na potření marmeláda podle potřeby olej na smažení
Postup Lívance z podmáslí recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si tyto suroviny - podmáslí, hladkou mouku, vejce, cukr a sůl. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.
V půl litru podmáslí rozšleháme 2 vejce. Vsypeme 30 dkg hladké mouky. Přidáme 4 dkg cukru a špetku soli. Vše rozšleháme. Z těsta smažíme na rozehřáté vymaštěné pánvi lívance. Každý lívanec pečeme podle potřeby 5 - 7 minut.
Hotové lívance z podmáslí potřeme marmeládou a můžeme se do nich pustit.
Chcete vyzkoušet lívance trochu jinak? Klikněte zde.