Londýnské řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 210 g máslo 2 lžíce rum 5 ks žloutek 5 ks bílek 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 g cukr krupice ořechy 100 g čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 140 g mleté ořechy pikantní marmeláda
Postup Londýnské řezy
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme
Žloutky s cukrem utřeme, přidáme máslo, prosetou mouku a vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut odležet a pak z něj vyválíme plát o velikosti plechu. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto
Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si náplň. Bílky ušleháme v pevný sníh. Vmícháme do něj cukr, mleté ořechy a rum
Těsto na plechu potřeme pikantní marmeládou a potom sněhovou náplní. Povrch posypeme hrubě posekanými ořechy. Londýnské řezy vložíme do předehřáté trouby a pečeme je ve střední části trouby asi 20 - 25 minut
Upečené londýnské řezy necháme vychladnout. Po vychladnutí pokropíme rozpuštěnou čokoládou. Londýnské řezy krájíme na pruhy 2 cm široké a 5 cm dlouhé.