Loupáčky bez kynutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 g cukr
60 ml olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
110 g máslo
0 kg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
150 ml mléko
na ozdobu
mandle
mák

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, prášku do pečiva, soli, vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme slabý plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčku.

  3. Loupáčky poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečivo můžeme posypat mákem nebo mandlemi.

  4. Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.

  5. Loupáčky bez kynutí jsou výborné teplé, vlažné i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!