Slané zázvorové rohlíčky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce vejce 2 lžíce máslo 250 ml smetana 1/2 kostky droždí 1 lžička cukr moučka 430 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 1 lžička čerstvý zázvor hrubá sůl celý kmín
Postup Slané zázvorové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme veškeré suroviny na těsto. Smetanu zahřejeme na pokojovou teplotu a máslo rozpustíme. Z poloviny omytého citronu nastrouháme kůru. Zázvor oloupeme a nastrouháme
Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, smetanu, rozdrobené droždí, přisypeme cukr, citronovou kůru a strouhaný zázvor. Směs osolíme a v hnětači nebo ručně vypracujeme hladké lesklé těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout
Vyběhlé těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme kulatou placku. Každou placku nakrájíme na 8 trojúhelníků, které od širší strany svineme do ruličky a vytvarujeme do "podkoviček", tedy rohlíčků
Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe slané zázvorové rohlíčky, každý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo hrubou solí. Rohlíčky pečeme v předtopené troubě při 200 °C asi 15 - 20 minut dozlatova
Slané zázvorové rohlíčky podáváme čerstvé s česnekovým dipem. Můžeme je také servírovat jako přílohu k asijským pokrmům a zeleninovým salátům.