Domácí pizza s rajčaty ze zahrádky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 5 ks rajčata 1 ks cibule 8 lístků bazalka 50 g droždí 4 lžíce olivový olej 1/2 hrnku olivový olej 4 hrnky hladká mouka 1/2 hrnku vlažná voda 150 g tvrdý sýr 1 konzerva rajský protlak
Postup Domácí pizza s rajčaty ze zahrádky
Postup přípravy receptu
-
Droždí necháme chvíli stát při pokojové teplotě, poté rozdrolíme a smícháme se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody a trochou cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Sůl a mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme hodinu na teplém místě kynout
Připravíme rajčatový základ - rajčatový protlak smícháme s prolisovaným česnekem, cibulí nakrájenou najemno, přidáme olivový olej a sůl
Z vykynutého těsta uděláme tenkou placku a dáme ji do vymazané formy na pizzu, těsto by mělo být jemné a vláčné, pak se s ním dobře pracuje
Těsto potřeme připraveným rajčatovým základem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, poklademe plátky šunky a tenkými plátky nejlépe domácích rajčat, jejchž chuť a vůně u tohoto pokrmu dobře vynikne
Domácí pizzu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut, až okraje pizzy zezlátnou. Vyndáme z trouby, poklademe několika lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.