Pomazánka Escargot recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
5 dkg máslo
125 g žervé
pepř
1 lžička olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžička sladká smetana
1 ks jarní cibulka
1 svazeček hladkolistá petržel
10 dkg šnečí maso

Postup přípravy receptu

  1. Šnečí maso je velmi zdravé. Dnes si ho uděláme v pomazánce. Nejprve připravíme šneky. Očištěné nohy vaříme 2 - 3 hodiny v court-bouillonu, poté je vyjmeme a necháme odkapat

  2. Malou jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Hladkolistou petržel nasekáme na jemno. Šnečí maso nakrájíme na kousky

  3. Na pánvi rozehřejeme na mírném plameni máslo se lžičkou olivového oleje. Cibuli necháme zpěnit, potom přidáme nakrájený stroužek česneku, hladkolistou petržel a šnečí maso. Pět či šest minut restujeme dohromady, aby se spojily chutě, nic nám nesmí zezlátnout

  4. Pánev odstavíme a necháme jen trochu zchladnout. Přendáme z ní pak ještě teplé vše, včetně rozpuštěného másla, do vyšší nádoby a tyčovým mixérem krátce rozmixujeme, nemusí být úplně dohladka

  5. Přendáme směs do mísy, přidáme žervé, podle chuti a konzistence můžeme přidat trochu sladké smetany, dále nadrobno nasekané dvě až tři snítky čerstvé hladkolisté petržele, prolisujeme do pomazánky jeden až dva stroužky česneku a přidáme podle chuti špetku soli a bílého pepře. Je rovněž možné vše rozmixovat v robotu, pomazánka Escargot bude potom téměř hladká. Pomazánku pořádně promícháme a dáme ji do chladu

  6. Pomazánku Escargot podáváme na toastech, ozdobíme lístkem hladké petrželky i tenkým plátečkem česneku. Vhodnou přílohou mohou být i sladkokyselé okurky či čerstvá kapie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!