Luisianské gumbo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
1 stroužek česnek
sůl
4 lžíce petrželka
2 ks rajčata
2 ks cibule
1 lžíce koriandr
pepř
2 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
4 ks řapík celeru
3 hrnky rybí vývar
tabasco
1 lžička mletý římský kmín
2 lžíce kukuřičný olej
350 g fileta z tresky
180 g okra
350 g syrové krevety
350 g fileta z mořského ďasa

Postup přípravy receptu

  1. Okru nakrájíme na kousky. Stejně tak cibuli, celer, česnek, petrželku a koriandr. Papriky zbavíme semen a také nakrájíme

  2. V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje. Přidáme okru a opékáme ji za častého míchání 5 minut dozlatova. Lopatkou s otvory přeneseme okru na talíř. Do kastrolu dáme zbývající olej, cibuli a celer a opékáme je 5 minut doměkka. Přidáme česnek a opékáme ho asi minutu. Vmícháme mouku, cukr, římský kmín a podle chuti sůl a pepř. Potom postupně vmícháme rybí vývar, omáčku přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 2 minuty

  3. Do kastrolu vrátíme odloženou okru, přidáme papriky a rajčata, kastrol částečně přikryjeme pokličkou, zmírníme oheň a pokrm za občasného

  4. zamíchání dusíme 10 minut. Zatím vyloupeme krevety a zbavíme je kůstek. Rybí maso nakrájíme na kostky

  5. Přidáme petrželku a koriandr a podle chuti omáčku tabasco. Do pokrmu pak opatrně vmícháme rybí maso a krevety, kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 5 minut, dokud krevety nezmění barvu. Gumbo upravíme na nahřátou mísu a podáváme

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!