Maďarská vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce strouhanka
2 ks rajče
40 g tvrdý sýr
1 lžíce sterilovaný hrášek
100 g šunkový salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1 lžíce pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Šunkový salám pokrájíme na kostičky. Na másle osmažíme strouhanku. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.

  2. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme podélně na poloviny. Vyjmeme žloutky, které utřeme s částí rozpuštěného másla, sterilovaným zeleným hráškem, třetinou strouhaného sýra a se šunkovým salámem pokrájeným na kostičky. Vše osolíme a opepříme.

  3. Směs dáme do půlek bílků a poklademe na pekáček dobře vymazaný máslem. Zbytek směsi dáme do mezer mezi vejci. Potom vejce posypeme zbytkem strouhaného sýra, na másle osmaženou strouhankou a poklademe tenkými plátky rajčat. V horké troubě pečeme, až se sýr lehce rozpustí.

  4. Maďarská vejce podáváme ozdobená nasekanou pažitkou se slaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!