Maďarská vejce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 100 g máslo 1 lžíce strouhanka 2 ks rajče 40 g tvrdý sýr 1 lžíce sterilovaný hrášek 100 g šunkový salám podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu 1 lžíce pažitka
Postup Maďarská vejce recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Šunkový salám pokrájíme na kostičky. Na másle osmažíme strouhanku. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme podélně na poloviny. Vyjmeme žloutky, které utřeme s částí rozpuštěného másla, sterilovaným zeleným hráškem, třetinou strouhaného sýra a se šunkovým salámem pokrájeným na kostičky. Vše osolíme a opepříme.
Směs dáme do půlek bílků a poklademe na pekáček dobře vymazaný máslem. Zbytek směsi dáme do mezer mezi vejci. Potom vejce posypeme zbytkem strouhaného sýra, na másle osmaženou strouhankou a poklademe tenkými plátky rajčat. V horké troubě pečeme, až se sýr lehce rozpustí.
Maďarská vejce podáváme ozdobená nasekanou pažitkou se slaným pečivem.