Maďarská zelná polévka (Kél leves) recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks feferonka 1 ks velká cibule 1 kelímek kysaná smetana 0.5 l masový vývar 1 lžíce mletá sladká paprika 500 g kysané zelí 1 ks papriková klobása 500 g tučné vepřové uzené podle chuti sůl na ozdobu 1 kelímek kysaná smetana
Postup Maďarská zelná polévka (Kél leves) recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka, maso na kostky.
V kastrolu na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme propláchnuté zelí, maso a cca 20 minut povaříme. Přidáme klobásku a po 5 minutách dalšího vaření také feferony. Zahustíme zakysanou smetanou. Pokud je potřeba, polévku osolíme.
Maďarská zelná polévka (Kél leves) je dobrá s čerstvým chlebem. Na talíři dozdobíme lžící kysané smetany.