Maďarská zelňačka s uzeným recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 300 ml smetana ke šlehání 1 kg hlávkové zelí 1 kg uzené maso (žebra) podle chuti česnek cibule kmín bobkový list nové koření celý černý pepř podle potřeby máslo mléko hladká mouka
Postup Maďarská zelňačka s uzeným recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Maso vložíme spolu s kořením, cibulí a česnekem do hrnce a uvaříme jej doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej a obereme, případně nakrájíme na kousky. Vývar scedíme.
Než se maso uvaří, očistíme si zelí a nakrájíme jej na na asi 5mm nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Do scezeného vývaru vložíme zelí s brambory a vaříme, dokud nezměknout.
Z másla a mouky připravíme jíšku (přidáme do ní trochu cibule a česneku. Jíškou zahustíme základ. V mléce rozkvedláme mouku a směsí ještě trochu zahustíme polévku. Nakonec zelňačku zjemníme smetanou (33%), dochutíme trochou octa a přidáme maso.
Maďarskou zelňačku s uzeným a smetanou necháme už jen prohřát a podáváme. Nejlépe s chlebem.