Makarony s mletým masem a paprikami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
200 ml smetana
1 lžíce rajčatový protlak
150 g sýr
oregano
1 ks velká cibule
100 ml masový vývar
1 ks červená paprika
3 snítky zelená petrželka
mletý černý pepř
1 balíček makarony
300 g směs mletého masa
1 ks zelená parika

Postup přípravy receptu

  1. Papriky, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky, papriky zbavené jádřinců na tenké nudličky. Sýr nahrubo nastrouháme. Petrželku jemně nasekáme

  2. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a opékáme, dokud maso neztmavne a nezačne se drolit. Přisypeme oregano, petrželku, nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Pak přilijeme masový vývar, který může být i z kostky, pak smetanu a rajčatový protlak. Promícháme, necháme přijít k varu a pod pokličkou, na mírném ohni, asi 5 minut dusíme. Osolíme a dochutíme pepřem

  3. Během úpravy masa stihneme podle návodu na obalu uvařit i makarony. Doba jejich přípravy je asi 20 minut

  4. Uvařené a scezené makarony polijeme hustou omáčkou z mletého masa, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou. Nejlépe chutnají s parmazánem, pokud ale nemáme, nahrazujeme eidamem.Chutnat nám budou také

  5. Pokud máme doma papriky všech barev, můžeme použít papriku bílou, červenou, zelenou i žlutou. Pokrm je barevnější a vypadá lákavěji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!