Makarony s mletým masem a paprikami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 200 ml smetana 1 lžíce rajčatový protlak 150 g sýr oregano 1 ks velká cibule 100 ml masový vývar 1 ks červená paprika 3 snítky zelená petrželka mletý černý pepř 1 balíček makarony 300 g směs mletého masa 1 ks zelená parika
Postup Makarony s mletým masem a paprikami
Postup přípravy receptu
-
Papriky, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky, papriky zbavené jádřinců na tenké nudličky. Sýr nahrubo nastrouháme. Petrželku jemně nasekáme
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a opékáme, dokud maso neztmavne a nezačne se drolit. Přisypeme oregano, petrželku, nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Pak přilijeme masový vývar, který může být i z kostky, pak smetanu a rajčatový protlak. Promícháme, necháme přijít k varu a pod pokličkou, na mírném ohni, asi 5 minut dusíme. Osolíme a dochutíme pepřem
Během úpravy masa stihneme podle návodu na obalu uvařit i makarony. Doba jejich přípravy je asi 20 minut
Uvařené a scezené makarony polijeme hustou omáčkou z mletého masa, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou. Nejlépe chutnají s parmazánem, pokud ale nemáme, nahrazujeme eidamem.Chutnat nám budou také
Pokud máme doma papriky všech barev, můžeme použít papriku bílou, červenou, zelenou i žlutou. Pokrm je barevnější a vypadá lákavěji.