Makovec od Barunky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
0 hrnků rozinky
0 hrnků cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová kůra
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek mletý mák
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek polotučné mléko
0 hrnků slunečnicová semínka
1 hrnek špaldová mouka
na ozdobu
1 balíček tmavá čokoládová poleva
1 balíček bílá čokoládová poleva
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme polohrubou mouku, špaldovou mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru, cukr krystal, mletý mák, vanilkový cukr, slunečnicová semínka, rozinky a špetku soli. Dále přimícháme olej, rozklepnutá vejce a polotučné mléko.

  2. Vzniklé těsto důkladně promícháme a potom vylijeme na menší pekáček, který vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou nebo mletými ořechy či strouhankou, popřípadě celozrnnou hrubou moukou.

  3. Makovec pečeme asi 30 - 40 minut v předehřáté troubě na 190 - 200 °C. Po 20 minutách pečení raději moučník zkontrolujeme pomocí špejle, zda už není upečený. Pokud se těsto stále lepí, počkáme a každých 5 minut makovec zkontrolujeme. Po upečení necháme makovec vychladnout a poté ho polijeme cikcak bílou a tmavou čokoládovou polevou.

  4. Makovec od Barunky nakrájíme a podáváme s kávou, kakaem, čajem či jiným nápojem podle vaši chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!