Maliny pod sklem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr 2 ks vejce 100 g máslo 50 g máslo 2-3 lžíce mléko 125 ml voda 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 g cukr krupice 200 g tvaroh tučný 50 g cukr moučka 200 g maliny 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 125 ml malinová šťáva 1 balíček žel-dort (želatina)
Postup Maliny pod sklem
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu dobře vymažeme. Troubu předehřejeme na 170 - 175 °C
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a nakonec po troškách vmícháme mouku s práškem do pečiva
Těsto rovnoměrně rozetřeme do připravené dortové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě. Když okraje korpusu odstávají od formy kontrolujeme propečení, buď lehkým tlakem na povrch těsta nebo vpíchnutím špejle. Pokud na ní nezůstanou žádné zbytky těsta je korpus správně upečen
Tvaroh, máslo a cukr vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Poklademe malinami a přelijeme nejprve několika lžícemi prochladlého želé, které připravíme podle návodu. Po zatuhnutí (nejlépe v chladničce) dolijeme zbývající želé na dort a opět dáme do chladna zatuhnout.