Vaječný světlý chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1,5 lžička sůl
3 ks vejce
30 g máslo
mléko
1 lžička cukr krupice
1/2 kg hladká mouka
1,5 lžíce sezamové semínko
1,5 lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do odměrky rozklepneme vejce a mlékem dolijeme do 380 ml. Pak obojí přelijeme do nádoby v pekárně

  2. Do vajec s mlékem přidáme máslo, sůl, mouku, cukr a nakonec droždí. V tomto případě zvolíme program Sprint, velikost menší a barvu světlou

  3. Když je ukončen poslední proces hlazení těsta, vršek potřeme vlažnou vodou, posypeme sezamem, necháme dokynout a upéct

  4. Upečený vaječný světlý chléb vyklopíme na mřížku, necháme zchladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!