Vaječný vánoční koňak recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

5 ks žloutek
350 g cukr moučka
2 balení vanilkový cukr
700 ml plnotučné mléko
1 balení vanilkový pudinkový prášek
250 ml tuzemský rum 40%

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme 500 ml mléka do varu. V misce si rozmícháme ve zbylém mléku vanilkový pudinkový prášek, vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí

  2. V jiné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do husté pěny, do které přilijeme rum. Připravenou směs vlijeme do pudinku, mícháme spolu ještě 1 minutu a necháme vychladnout. Vychladlý vaječný koňak naplníme do umytých, čistých a suchých lahví

  3. Vaječný vánoční koňak podáváme k různým příležitostem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!