Mandarinkové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 1 lžíce prášek do pečiva 120 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce citronová kůra 120 g polohrubá mouka poleva voda 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek šťáva z mandarinek náplň 2 lžíce cukr krupice 2 kelímky zakysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání 2 konzervy kompotované mandarinky
Postup Mandarinkové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháme, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěcháme.
Snížíme rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečeme na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
Zatím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smícháme s kysanou smetanou a do směsi přimícháme okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu trochu ztuhnout.
Zatím připravíme ovocné želé. Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmícháme v ovocném základu a pak povaříme. Výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň a dáme do chladu ztuhnout.
Ztuhlé mandarinkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.