Mandarinkový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce sherry
1 cl vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
1 kelímek bílý jogurt
2 kelímky smetana ke šlehání
10 g plátková želatina
3 konzervy kompotované mandarinky (300ml)
na ozdobu
2 ks mandarinka
4 lžičky čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Mandarinky necháme okapat a 2/3 rozšleháme na pyré. Zbytek mandarinek rozdělíme do dezertních pohárů a dáme je vychladit. Želatinu namočíme do vody, necháme nabobtnat a pak vymačkáme. Smetany vyšleháme do tuha.

  2. Do ovocného pyré vmícháme citronovou kůru, vanilkový cukr, sherry a jogurt (ne nízkotučný). Nakonec do krému vmícháme želatinu a uložíme ho do chladničky tuhnout.

  3. Když začíná tuhnout, vmícháme asi 3/4 šlehačky a krém rozdělíme do pohárů.

  4. Mandarinkový dezert při podávání ozdobíme zbytkem šlehačky, několika měsíčky mandarinky a posypeme čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!