Spaghetti alla bottarga recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks chilli paprička 400 g špagety 3 lžíce olivový olej 1 lžička sůl a pepř 50 g bottarga
Postup Spaghetti alla bottarga
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme špagety al dente. Dva stroužky česneku nakrájíme na tlustější plátky a přidáme na kousíčky nakrájenou malou feferonku
Nastrouháme dvě polévkové lžíce bottargy (sušeného kaviáru). Nastrouháme dvě čajové lžičky citrónové kůry z bio citrónu. Nadrtíme směs pepřů
Nakrájený česnek společně s feferonkou restujeme na olivovém oleji a čekáme, až se orestuje dozlatova. Na pánev přidáme jednu lžíci sušeného kaviáru. Po minutě přidáme na pánev připravené špagety a důkladně promícháme. Dosolíme a dopepříme dle chuti
Spagety servírujeme na vyhřáté talíře. Posypeme zbytkem nastrouhané bottargy a citronovou kůrou
Na závěr pokapeme špagety alla bottarga olivovým olejem.