Pikantní vepřové plátky na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks cibule
600 g rajče
1 ks bobkový list
mletý černý pepř
2 ks chilli paprika
4 plátky krkovice bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Chilli papričky zbavíme semínek a jemně usekáme

  2. Maso na oleji zprudka opečeme z obou stran. Plátky masa přendáme do pekáčku a na výpeku necháme zpěnit cibulku a pokrájené chilli papriky. Přidáme oloupaná a pokrájená rajčata. Vše rozdusíme doměkka a rozmixujeme dohladka. Tomatovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přelijeme na maso, přidáme malé množství vývaru, bobkový list a zakryté pečeme ve středně předehřáté troubě doměkka

  3. Pikantní vepřové plátky na rajčatech rozdělíme na porce a podáváme s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!