Marcipánové kuličky v čokoládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce kakao
250 g marcipán
60 g hořká čokoláda
1 lžíce likér amaretto

Postup přípravy receptu

  1. Třetinu marcipánu propracujeme s kakaem, zbylý marcipán v míse prohněteme s amarettem.

  2. Z kakaového marcipánu vytvarujeme asi 15 malých kuliček. Světlý marcipán rozdělíme také na 15 kousků, do každého zabalíme kakaový marcipán a opět vymodelujeme krásné a stejně velké kuličky. Uložíme je do mrazáku asi na hodinu zatuhnout.

  3. Hořkou čokoládu rozpustíme na vodní lázni a studené marcipánové kuličky v ní obalíme. Pak je rozložíme na pečicí papír a necháme zatuhnout.

  4. Marcipánové kuličky v čokoládě vložíme do svátečních papírových košíčků a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!