Marináda na grilování 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- marináda česnek sůl pivo olivový olej kari koření provensálské koření mletý černý pepř
Postup Marináda na grilování 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek očistíme a rozmačkáme. Nemusíme jím šetřit.
Česnek smícháme s pepřem, kari kořením, provensálským kořením a olejem. Kdo marinády solí, osolí ji. Můžeme do ní přidat i trochu hořčice nebo sójové omáčky. Vše důkladně promícháme.
Touto marinádou potřeme připravené maso, které potom vložíme do vhodné nádoby a necháme odležet nejlépe minimálně 24 hodin v lednici.
Pokud dáme do marinády více oleje, nevadí. Zbylou marinádou zalijeme maso. Při grilovaní jím pak maso potíráme.
Na závěr dáme pivo. Doporučuji ho přilít k masu asi 2 hodiny před grilováním. Pokud bychom ho přidali již do marinády, maso by bylo mírně nahořklé.