Marináda na grilování 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
česnek
sůl
pivo
olivový olej
kari koření
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek očistíme a rozmačkáme. Nemusíme jím šetřit.

  2. Česnek smícháme s pepřem, kari kořením, provensálským kořením a olejem. Kdo marinády solí, osolí ji. Můžeme do ní přidat i trochu hořčice nebo sójové omáčky. Vše důkladně promícháme.

  3. Touto marinádou potřeme připravené maso, které potom vložíme do vhodné nádoby a necháme odležet nejlépe minimálně 24 hodin v lednici.

  4. Pokud dáme do marinády více oleje, nevadí. Zbylou marinádou zalijeme maso. Při grilovaní jím pak maso potíráme.

  5. Na závěr dáme pivo. Doporučuji ho přilít k masu asi 2 hodiny před grilováním. Pokud bychom ho přidali již do marinády, maso by bylo mírně nahořklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!